Vatandaşlarımız, gerekli tedbirleri aldığımızdan emin olsun

Ardeşen Belediyesi; Kamu kurum kuruluş, camiler, sosyal tesisler, okullar, cadde ve sokaklarda bulaşıcı hastalıklara karşı programlı olarak dezenfeksiyon çalışması yapıyor. Konuyla ilgili hassasiyetini muhafaza edilmesini isteyen Ardeşen Belediyesinden; vatandaşlarımız, gerekli tedbirleri aldığımızdan da emin olsun açıklaması geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de bir kişide Corona virüsün testinin (COVID-19) pozitif çıkmasını duyurmasının ardından, ülke genelinde sürdürülen dezenfekte çalışmalarına Ardeşen Belediyesi halkın yoğun olarak kullandığı çöp konteynerleri, kamu kurum kuruluş, okul, cami, cadde ve sokaklarda ilaçlama, tazyikli ve köpüklü yıkama ve ilaçlı su uygulaması ile virüsten korunmaya yönelik hijyen çalışmalarını sıklaştırdı.

Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü nedeniyle Ardeşen Belediyesi ekipleri halkın yoğun olarak kullandığı cami, okul  ve park gibi alanlarla kamu binalarını, cadde ve sokakları baştan aşağıya temizliyor.

Yapılan uygulama hakkında bilgi veren Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, son günlerde ülke gündemine damga vuran CORONA (COVID-19) virüsüne karşı Ardeşen Belediyesi olarak tüm etki alanlarımızdaki ana caddeler kaldırımlar, çöp konteynerleri, okullar ve parklar  belediye ekipleri tarafından ilaçlı solüsyonla, tazyikli su, köpüklü su ve ilaçlı su ile yıkanarak dezenfekte edildiğini söyledi.

“Tüm birimlerimizle halkımızın yanındayız”

Sorumluluğumuz alanındaki tüm bölgelerde çalışma yaparak son günlerde gündemde olan corona virüs salgınıyla ilgili önlemlerimizi artırarak teyakkuza geçtiklerinin altını çizen Başkan Kahya;” Halkımızın bu konuda sıkıntı yaşamaması için gerekli tüm tedbirleri aldık. Ekiplerimizi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ardeşen  Belediyesi Zabıta ekiplerimizde corona virüs nedeniyle bazı ürünlere artan talebi fırsatçılığa çevirenlere karşı denetimleri sıklaştırdı. Fırsatçılık yapanlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Belediye olarak her birimimizle halkımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Bu konuyla ilgili bilbort, afiş ve el ilanlarını dağıtmaya devam ediyoruz, halkımızdan hijyen kurallarına daha çok dikkat ederek topyekûn seferberliğe dönüşen katkılarını bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki korona virüsü aldığımız tedbirlerden daha güçlü değildir” diye konuştu.