Pandeminden Dolayı Evde Kalan Çocuklara Alternatif Bir Etkinlik.

Ardeşen Belediyesi Çocuklar İçin Ödüllü Şiir Yarışması Başlattı. Anaokulu, ilkokul, Ortaokul öğrencilerinin katılabileceği yarışmanın katılım tarihi 9 Haziran 2020 Salı günü olarak belirlendi.

Ardeşen Belediyesinden yapılan açıklama şu şekilde; “Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle dışarı çıkma kısıtlaması getirilen çocukların evlerinde aktivite yapabilmesine katkıda bulunmak amacıyla "Evde şiirini oku, Türkiye’yi oku çocuk" başlıklı serbest temalı şiir yarışması başlatıyor.

Anaokul , ilkokul, Ortaokul öğrencilerinin katılabileceği yarışmanın son katılım tarihi 9 Haziran 2020 Salı günü saat 18.00 olarak belirlendi.

Yarışmaya başvurmak isteyen çocuklar, yazdıkları ya da severek okudukları şiirlerini telefon veya video kamerası ile yatay olarak çekerek, Ardeşen Belediyesi'nin 0464 715 1005 numaralı Whatsapp hattına gönderecek. Her çocuk, yarışmaya bir eserle katılabilecek. Yarışmacıların şiir ile birlikte mutlaka ad, soyad, okul, sınıf, telefon, adres ve e-mail adreslerini göndermeleri de gerekiyor.
Kazananlar, 12 haziran 2020 tarihi itibariyle Ardeşen Belediyesi resmi sosyal sayfasından ilan edilecek. Yarışmada birinciye (Tablet) ikinciye(250 TL Kırtasiye çeki), üçüncüye ise (Kol saati) ve Tüm katılımcılara posta ile teşekkür belgesi de gönderilecek.

ARDEŞEN BELEDİYESİ ŞİİR OKUMA YARIŞMASININ KOŞULLARI İSE ŞÖYLE;
1- Gönderilecek olan videolar yatay olarak telefon, video kamerası ile çekilecektir.
2- Uygunsuz içerikler elenecektir.
3- Her yarışmacı, yarışmaya sadece 1 şiir ile katılabilecektir. Şiir kıtası, satırı konusunda sınırlama yoktur.
4- Şiirlere ve videolara ait tüm haklar Ardeşen Belediyesine devredilmiş olup, katılımcı bu konuda herhangi bir hak talebinde bulunmayacaktır.
5- Yarışmacıların mutlaka ad, soyad, okul, sınıf, telefon, adres ve e-mail adreslerini göndermeleri gerekmektedir.
6- Yarışma süresince gönderilen şiir videolar Ardeşen Belediyesinin Halkla İlişkiler ve beyaz masa sosyal hesaplarından gönderi olarak paylaşılacaktır.
9 haziran 2020 Saat 18.00’den sonra gönderilecek videolar yarışmaya katılım sağlanamayacaktır.
8- Katılımcılar yarışmaya katılırken, yarışmanın tüm şartlarını kabul etmiş sayılmaktadır.
9- BAŞVURU ADRESİ: Yarışmaya 9 haziran 2020 saat 18.00 tarihine kadar 0 464 715 1005 Whatsapp numarası ile başvurulacaktır.
10- DEĞERLENDİRME: Whatsapp uygulamasından gönderilen video içerikleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan kurul tarafından değerlendirildikten sonra en iyi 3 videolu şiir Ardeşen Belediyesinin resmi sosyal adresinde paylaşılacaktır ve derecede ilk 3’e giren şiire ödül verilecektir.
11- Yarışmaya katılanlar çocuklarımızın Ardeşen Geneli ikametgah etmesi gerekmektedir.

ÖDÜLLER:

Birinciye Tablet verilecektir.
İkinciye Kırtasiye 250 TL hediye çeki
Üçüncüye Kol saati verilecektir.
Tüm katılımcılara posta ile bir hafta içerisinde teşekkür belgesi gönderilecektir.
ÖDÜL TÖRENİ: İlk üçe giren yarışmacıların ödülleri, kazananlar açıklandığı tarihten itibaren 5 iş günü içinde Ardeşen belediye başkanımızın selamlarıyla beyazmasa halklailişkiler personelleri ile teslim edilecektir.
YARIŞMA TAKVİMİ:
Yarışmaya son katılım tarihi 9 haziran 2020 saat 18.00
9 haziran 2020 18:00 dan itibariyle kazananların belirlenmesi
12 haziran 2020 tarihi itibariyle kazananların Ardeşen belediyesi sosyal medya sayfasından ilan edilmesi.
Kazananlar açıklandıktan 5 iş günü içerisinde ödüllerin ilgililere ulaştırılması.” Açıklaması yapıldı.