Kış Yüzme Şenliği Güzel Karelere Sahne Oldu

Ardeşen’den 35 km uzaklıktaki bölgenin doğal yapısını koruyarak 1100 m yükseklikte bu yıl 6.sı düzenlenen Kış Yüzme Şenliğine her yıl olduğu gibi ilgi büyüktü. Ulusal ve Uluslararası platformlarda adrenalinin tavan yaptığı Kış Yüzme Şenliği organizasyonun mimarı olan Hasan Önderin Kaçkarlar da başlattığı ve buz göllerinde yapılan etkinlik bu yıl organik havza Deremezra’da yoğun bir katılımla tamamlandı.

Kış Yüzme Şenliğinde suyun buz gibi olması kimseyi korkutmadı, aksine daha da cesaretlendirdi.

Kış Yüzme Şenliğinde en çok ilgi ve alkışı; Babası Zihni Acar Yazıcı ile birlikte gelerek soğuk suya tereddütsüz giren 7 yaşındaki Zühal Rumeyza Yazıcı oldu. Öte yandan buz gibi suda en uzun sure kalan 60 yaşındaki Sinan Kandemir oldu.

Ardeşen Deremezra’da yapılan Kış Yüzme Şenliğine Gençlik ve Spor Eski Bakanı ve Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Ardeşen Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Ardeşen Belediye Başkanı Avni kahya, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz, Rize İl Spor Müdürü Mustafa Çelik, AK Parti Ardeşen İlçe Başkanı Mustafa Terzi, Ardeşen Belediye Başkan Yardımcısı Y. Kenan Hatipoğlu, Ardeşen Kaymakamlık Yazı işleri Müdür Mevlüt Altı, Ardeşen Belediyesi Şirket Müdürü Numan Balcan, sporcular, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Kış Yüzme Şenliği; suya giren ve şenliğe katkı sağlayanlara katılım belgelerinin verilmesiyle son buldu.

Belediye Başkanımız Avni Kahya Şenlikle ilgili şunları kaydetti; “Bu yıl 6.si Ardeşen Deremezra’da düzenlenen Kış Yüzme Şenliklerine katılan tüm sporcularımızı cani gönülden tebrik ederim.

Düzenlediğimiz şenliğimiz de bizleri yalnız bırakmayan Gençlik ve Spor Eski Bakanı ve Rize Milletvekilimiz Osman Aşkın BAK Bakanımıza, Ardeşen Kaymakamımız Ufuk Özen ALİBEYOĞLU’na, Tunca Belediye Başkanımız Ahmet Naci AYTEMİZ’e, AK Parti Ardeşen İlçe Başkanımız Mustafa TERZİ’ye, Rize İl Spor Müdürümüz Mustafa ÇELİK’e, Ardeşen Belediye Başkan Yardımcımız Y. Kenan HATİPOĞLU’na, Ardeşen Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürümüz Mevlüt ALTI’ya, ARBELSAN Müdürümüz Numan BALCAN’a, Şenliğe Ev Sahipliği Yapan Rize İl genel Meclis Üyemiz İbrahim ÖNDER’e, Muhtarımız Kemal ÖNDER’e, Katılımcı Tüm Sporcularımız ve misafirlerimize teşekkür ederim.

Öte yandan Şenliğin düzenlenmesinde ön ayak olan te tertip komitesi Başkanlığını üstlenen ancak Annesinin vefat etmesi nedeniyle şenlikte bulunamayan Rize Ticaret Borsası Genel Koordinatörü Hasan ÖNDER’e baş sağlığı dilerken, Merhume Zekiye ÖNDER Ablamıza da Allahtan Rahmet, kederli yakınlarına sabır dilerim.” Dedi.