İlçemizde Yapılan Offroad Yarışları Nefes Kesti

Belediyemiz ve ARDOF'un ortaklaşa düzenlediği 15 Temmuz Şehitleri Anma Karadeniz 2. ayak Offroad yarışlarında kupalar sahiplerini buldu.

TOSFED'in resmi yarışı olan Karadeniz 2. Ayak Yarışları Ardeşen'de tamamlandı. Yurdun çeşitli il ve ilçelerinden gelerek yarışa katılan 30 araç ve 60 sporcu kıyasıya bir yarış sonrası dereceye grenler ödüllerini aldı.

Belediyemiz  ve ARDOF tarafından organize edilen yarışlara Artvin, Yusufeli, Murgul, Borçka, Şavşat, Trabzon, Rize, Giresun, Orfu, Fatsa, Sinop, Sakarya, Gezen Bilir, Eksi 36 Offroad Kulüplerinin yanı sıra İran, Gürcistan ve Azerbaycan'dan yarışmacılar katıldı.

Yarışçılar gün sonunda dereceye girme adına ES-1, ES-2, ES3 ve ES-4 kategorilerinde gün boyu zorlu parkurda mücadele ederek en iyi dereceyi elde etme adına birbirleriyle yarıştılar.

İlçemizde düzenlenen yarışlara Belediye Başkanımız Avni KAHYA, İl Emniyet Müdürü Nurettin GÖKDUMAN, Rize İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan DEDEBAĞ, Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim TÜRÜT, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar KOÇAK, İl Spor Müdürü Mustafa ÇELİK, AK Parti Ardeşen İlçe Başkanı Mustafa TERZİ, İlçe Spor Müdürü Ali Osman ÖNÇIRAK, İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim ÖNDER ve Rasim ÇORBACI, Ardeşen TSO Başkanı İsmail KUYUMCU, Ardeşen Şoförler Odası Başkanı Barış OĞUZ, Ardeşen Nakliyeciler Kooperatif Başkanı Ali Riza YANOĞLU, Ardeşen Belediye Başkan Yardımcısı Kenan HATİPOĞLU, Bir Önceki Dönem Rize Meclis Başkan Vekili Zekeriya BOZKAN, Belediye Meclis Üyesi Gürkan EKSİLMEZ, Arbelsan şirket Müdürü Numan BALCAN, Ardeşen Engelliler Dernek Başkanı Zekeriya VEZİROĞLU, ARDOF Kulüp Başkanı Ali SARUHAN, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Günün sonunda

ES-2 Klasmanında

1.Alireza Nemati - Pouyan Sharafudoin

2.Yunus Güneş - İbrahim Şevki Kurşun

3. Mehmet Duysak - Haydar Atan

ES-3 Klasmanında

1.Üzeyir Erdoğan - Harun Gül

2.Günay Verim - Murat Erkuş

2.İsa Yaşar- Ahmet Gülmez

2.Rufat Nasibov -  Fıkrat Hasanoov

ES-4 Klasmanında

1.Mustafa Güner - Eyüp Sali

2.Ali Reza Pourshanıd - Mandana Sepehrtat

3.Cafer Ertan - Hakan Ertan

Genel Klasman

1. Mustafa Güner - Eyüp Sali

2.Ali Reza Pourshanıd - Mandana Sepehrtat

3.Cafer Ertan - Hakan Ertan oldu

Başkanımız Avni KAHYA Yarış sonrası bir açıklama yaptı; "Belediyemiz ve Ardeşen Offroad Kulübümüzün ortaklaşa düzenlediği 15 Temmuz Şehitleri Anma Karadeniz 2. ayak Offroad yarışları için Fırtına vadisinde düzenlediğimiz ‘’Şehit Ömer Halisdemir’’ etabında kupalar sahiplerini buldu. Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 2. ayak yarışına, gerek yurt dışından gerekse ülkemizin çeşitli illerinden gelen tüm takımlara katılımlarından dolayı teşekkür eder, dereceye giren ekipleri kutlarım." Diye konuştu.