İlçede Görev Yapan Kolluk Kuvvetlerine Siper ve Yıkanabilir Maske Desteği

Koronavirüs (Covid-19) salgın tedbirleri kapsamında Ardeşen BİLSEM tarafından üretilen siper maskelerin yanı sıra Belediye, Halk Eğitim, Mesleki ve Teknik Lisesi ile gönüllü kadın terzilerin ortaklaşa ürettikleri yıkanarak tekrar kullanılabilir maskeler İlçede görev yapan kolluk kuvvetlerine verilmeye başlandı.

Ardeşen İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan Polis memurlarına Kaymakamlık ve Belediye tarafından hem siper maske hem de yıkanarak yeniden kullanılabilen koruyucu maske dağıtıldı.

Ardeşen Bilim ve Sanat Merkezinde (BİLSEM) şu ana kadar 400 adet üretilmiş olan siper maskeler ile Belediye, Halk Eğitim, Mesleki ve Teknik Lisesi ile gönüllü kadın terzilerin ortaklaşa ürettikleri yıkanarak tekrar kullanılabilir maskeler Sağlıkçılar başta olmakla beraber; İlçede görev yapan Kolluk kuvvetleri, Belediye çalışanları,  Kamu kurum kuruluşlarında çalışan ve vefa sosyal destek grubunda aktif olarak sahada görev alan personele dağıtıldı.

Bu doğrultuda Ardeşen İlçe Emniyet müdürlüğüne siper ile yıkanarak tekrar kullanılabilir maskelerin dağıtıldı. Maskelerin dağıtımını İlçe Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu bizzat yaparken, Kaymakama İlçe Belediye Başkanı Avni Kahya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Reşat Yazar, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ofluoğlu eşik etti.

Belediye organizesinde yıkanarak tekrar kullanılabilir maskelerin Halk Eğitim, Mesleki ve Teknik Lisesi ile gönüllü kadın terzilerin ortaklaşa ürettikleri devam ederken, Ardeşen BİLSEM tarafından günde 25 adet 3D yazıcılarla üretilen siper maskelerde İlçe genelinde ihtiyaç duyulan yerlere ücretsiz olarak verileceği öğrenildi.

Siper maskelerin verilmesinin ardından heyet tarafından “Biz Üretiyoruz. Siz Evde Kalın. Salgını Hep Birlikte Yeneceğiz” mesajı verildi.