Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde Sona Yaklaştık

Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya’nın seçim vaatlerinden olan Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon merkezi inşaatı tamamlandı ve hizmete girecek günü sayarken, Bakım ve Rehabilitasyon merkezinin ismi için anket başlatılacağı bildirildi.

Ardeşen Belediyesince yapılan ve sokak hayvanlarının bakım ve rehabilitasyonu için düşünülen merkez tamamlandı. Ofis binası, ilk müdahale ve ameliyathane gibi teknik odaların bir ay gibi bir sürede biteceğini belirten Belediye Başkanı Avni Kahya, bakım ve rehabilitasyon merkezinin isminin ne olacağını kararlaştırmadıklarını ve bunu Ardeşen halkının yapması gerektiğini vurgulayarak Belediye tarafından başlatılacak bir anket sonrasında gelen içimler arasından seçilecek üç isim ve ardından hemşehrilerimizin oylarıyla en çok oyu alan isimin bu merkeze verileceğini ifade etti.

Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yerleşkesinde personel binası, mutfak, banyo, mama deposu, personel odası, veteriner odası, hayvan muayene odası ve ameliyathane bulunacak. Projede diğer birimlerden bağımsız olarak hasta ve sağlıklı hayvanların tutulacağı bölmeler ve güvenlik görevlisi binası da yer alacak.

Proje ile birlikte, ilçede bulunan sokak hayvanları daha kolay ve sistematik bir şekilde rehabilite edilerek tedavileri sağlanıp yeniden doğaya ve sahiplendirme yöntemi ile sokak hayvanlarına yeni evler bulunmuş olacak.