Demokrasi Nöbeti İçin Koronavirüs Tedbirleri Alınacak

Ardeşen’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Belli Oldu

Ardeşen’deki 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü programları belli oldu. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında katılımcı sayısı sınırlı bir programın uygulanacağı ve etkinliklerin düzenleneceği alanda maske, mesafe ve temizlik kurallarına en üst seviyede dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

Ardeşen’de  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri, 15 Temmuz Çarşamba günü Şehitlerin kabir ziyareti ile başlayacak ve aynı gün Belediye önünde saat 20.00’de başlayacak olan Demokrasi Nöbetinin 16 Temmuz Perşembe günü saat 03.40’ta sabah namazı öncesi okunacak Sela ile Demokrasi Nöbetinin sonlandırılması ile sona erecek.

Saat: 00.13’te ise kentteki tüm camilerden Sela okunacak.

Ardeşen’deki program şu şekilde

Gündüz etkinlikleri

1) 15 Temmuz 2020 çarşamba günü öğle namazına müteakip merkez camiinde din görevlilerimizce tüm şehitler için Mevlit-i şerif okunup dua edilmesi.

2)Saat:13.00 dan başlayarak Şenyurt köyünde aydın bodur, düz mahalle yolu üzerinde şehit Muhammet Şeremet ve Şenyamaç köyünde Caner Kesimal şehitlerimizin kabirlerinin ziyareti.

Akşam etkinlikleri

1) 15 Temmuz 2020 çarşamba günü saat:20.00 da pandemi tedbirleri alınarak belediye önündeki açık meydanda toplanılacak.

(yağmurlu ise meydana çadır kurulacak)

2) Demokrasi nöbeti: ilçe protokol üyeleri, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları, STK, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katılımıyla 50 şerli guruplar halinde dönüşümlü olarak tutulacak.

3) Ardeşen belediyesi önünde oluşturulacak istiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan program. slayt gösterisi, günün anlam ve önemine binayen konuşmalar, 15 temmuz hatıra defterinin halk tarafından yazılması şeklinde devamı.

4) Belediye tarafından sıcak içecek ikramları yapılması.

5)İlçe müftülüğünce görevlendirilen din görevlilerimizce

Kuran-i kerim tilaveti ve dua edilmesi.

6) 15 Temmuz’u, 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı 00.13'de tüm camilerden sela okutulması.

7) Demokrasi nöbeti uygulamasında 50 şerli guruplar halinde dönüşümlü olarak 16 Temmuz sabah namazından önce okunacak selaya ile bitirilecek.

8)kapanış

Not: 14 Temmuz 2020 Salı günü akşam 16 Temmuz 2020 perşembe sabaha kadar - tüm kamu kurum ve kuruluşları ve ilçe geneli Türk bayraklarıyla donatılması ilan edilmesi.