ARDEŞEN HALKINA ÖNEMLE DUYURULUR!

ARDEŞEN HALKINA ÖNEMLE DUYURULUR!
İlçemizde BOTAŞ tarafından yürütülen doğalgaz boru hattı çalışmaları, gerekli protokol imzalanmadan 2023 yılında başlatılmıştır. Bu durum, yüklenici ve BOTAŞ kontrol teşkilatının yetersizliği gibi nedenlerden dolayı müdahale etmemizi zorlaştıran sorunlara yol açmaktadır. Yüklenici tarafından yapılması gereken üst yapı çalışmaları bir yılı aşkın süredir tamamlanmadığı için bozulan yollar onarılmamış ve halkımız bu mağduriyete haklı olarak tepki göstermektedir.
Bu mağduriyetleri gidermek amacıyla gerçekleştirdiğimiz geçici düzenleme ve iyileştirme çalışmalarının bedeli BOTAŞ’tan talep edilmiş, ancak henüz ödeme yapılmamıştır. Belediyemiz, defalarca gerekli uyarılarda bulunmuş ancak protokol eksikliği nedeniyle yasal bir çözüm sağlanamamıştır.
BOTAŞ’tan, geçiş hakkı bedeli, yapım kalitesi ve gecikme cezası gibi haklarımızı güvence altına alan protokolün en kısa sürede imzalanması talep edilmiştir. Aksi takdirde, süreci hukuki zeminde çözüme kavuşturmak için gerekli adımları atacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.