Ardeşen’de Suriyeli Ailelere Gönül Ziyareti

Ardeşen’de yaşam mücadelesi veren Suriyeli Ailelere gönül ziyaretleri aralıksız sürüyor. Suriyeli kardeşlerimizin yaşadığı acıları bir nebzede olsa hafifletme adına yapılan gönül ziyaretleri sürecek açıklaması geldi.

İlçe Kaymakamımız Ufuk Özen ALİBEYOĞLU ve Belediye Başkanımız Avni KAHYA beraberinde Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mevlüt ALTI ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nimet YAZICI ve Milli Eğitim Müdürü Reşat YAZAR ile İlçe de ikamet eden Suriyeli aileleri ziyaret etti.

Konuyla ilgili, Bizim Suriyeli kardeşlerimize kucak açmamız, insanlığın da onurunu kurtarmıştır. Diyen Ardeşen Belediye Başkanımız Avni KAHYA Bey; “Suriyeli kardeşlerimizin yaşadığı acıları görmezden gelenler olsa da Türkiye Cumhuriyeti olarak Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmakla birlikte bu ülkenin her bir ferdine düşen görevi önce insanlık ve sonrasında din kardeşliği ve sınır komşusu olarak yapmaktayız ve yapmaya devam etmeliyiz.

Bize düşen yalnız olmadıklarını, insanlığın ölmediğini göstermek. Esed ve diğer zalimler elbirliği etseler insanları hunharca öldürebilirler ama insanlığı öldüremezler. Avrupa'nın bu insanlara kapılarını kapatmasının zalim Esed'in yaptıklarından geri kalır bir yanı yoktur. Bizim Suriyeli kardeşlerimize kucak açmamız, insanlığın da onurunu kurtarmıştır.

Ülkemizin birçok bölgesinde olduğu gibi İlçemizde de Suriyeli aileler mevcut Belediye olarak bizler İlçe Kaymakamlığımız ve İlçe Sosyal ve Dayanışma Vakfımız ile birlikte çalışarak onlara daha iyi bir yaşam alanı sağlamak için çaba harcamakta, bu doğrultuda onları yaşam alanlarında ziyaret etmekteyiz. Böylelikle yaşadıkları acıları bir nebzede olsa hafifletme adına yanlarında olduğumuzu hissettirerek gönül elimizi onlara uzatıyoruz, bundan sonrada uzatacağız.” İfadelerini kulandı.