Ardeşen'de Kan Bağışına Dikkat Çekildi

Türkiye’de kan bağısı oldukça düşük bir oranda bulunmakta. Kan vermek her açıdan faydalı olabilen bir durumdur. İşte bu bilinci yayma adına Türk Kızılay'ı Kan Bağış Aracıyla Ardeşen'de Okulları gezecek.

Kan Bağışı yapan kişi sağlık noktasında kendisine fayda sağladığı gibi kana ihtiyaç duyan birine de yardım etmiş ve bir can kurtarmaya vesile olmaktadır. Bu bağlamda Ardeşen Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda Kan Bağışı için konuşlanan Türk Kızılayı ekibini Belediye Başkanı Avni Kahya ve AK Parti Ardeşen İlçe Başkanı Mustafa Terzi ziyaret ederek kampanyaya destek verdi.

Kan bağış aracı 18 Aralık 2019 tarihinde ise Ardeşen İmam Hatip Lisesinde olacak.

Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur

Kan veren kişi baş ağrısından, stresten,  Kan vermek sonucunda hücrelerin yenilenmesinin yanında daha birçok etkisi bulunmaktadır.

Konu ile ilgili Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya şunları kaydetti; "Kan vermenin hem kendimiz hem de ihtiyacı olanlar için sosyal ve insani bir görev olduğunu unutmamalıyız.

Bu anlamda; İlçemizde Eğitim Öğretim veren Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda kampanya yürüten Türk Kızılay Kan Bağış ekibini AK Parti İlçe Başkanımız Mustafa TERZİ'ile ziyaret ederek kampanya için destek çağrısında bulunduk." Diye konuştu.

Kan bağışlamak olması gereken bir görevdir. Bir gün herkesin kana ihtiyacı olabileceğini düşünerek kan bekleyen kişilerin yaşadıklarını anlamak gereklidir. Özellikle yılda en az iki kez de olsa kan bağışlamak fayda sağlamak açısından önemli bir olgudur. Sonuçta verilen kan hücreler tarafından yenilenmektedir ve kaybedilecek hiç bir şey yoktur. Hatta kazanılacak birinin hayatı söz konusudur.