Ardeşen’de Camiler İlaçlanarak Dezenfekte Ediliyor

29 Mayıs’ta İbadete açılacak olan camiler için İlçe merkezi ve mahallelerde bulunan camiler için Ardeşen Belediyesi dezenfekte çalışması başlattı.

Ardeşen Belediyesi Koronavirüs covid-19 salgını nedeni ile tedbir alarak gerekli çalışmaları yürütmeye devam ediyor. Bu bağlamda salgın nedeniyle ibadete kapalı olan camilerin 29 Mayıs 2020’de ibadete açılacağı bilgisi doğrultusunda, Ardeşen Belediyeyesin bağlı ekipler İlçe merkezi ve mahallelerdeki camilerde ilaçlama, yıkama ve uyulması gereken kurallarla ilgili çalışmalarını sıklaştırdı.

Salgın nedeni ile alınan önlemler ilçede titizlikle uygulanmaya devam ederken, Ardeşen Belediyesi ekipleri ilçe merkezi ve mahallelerde bulunan camilerde uyulması gereken kuralları ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığınca açıklanan başlıkları içeren bir duyuru levhası hazırlayarak tüm camilere asmak kaydı ile cami cemaatinin bu kurallara uyması istendi.

Öte yandan cami içi ilaçlaması ve cami dışı dezenfekte çalışmaları da Belediye ekiplerince sürdürüldü.

Ardeşen Belediyesinden alınan tedbirler ve uygulamalarla ilgili bir paylaşım yapıldı.

Belediye açıklamasında:

“Camilerimiz sizleri çok özledi, biliyoruz siz de çok özlediniz.

Dualarla buluşacağımız camilerimizi sizler için 29 Mayısa hazırlıyoruz.

Kısa bir süre safları sıklaştırmıyoruz.

Sosyal mesafeyi koruyoruz.” Söylemlerine yer verdi.