Ardeşen'de 10 Kasım Ata'yı Anma Töreni Düzenlendi

Ardeşen'de 10 Kasım Ata'yı  Anma Töreni Düzenlendi

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81. yıl dönümü münasebetiyle tüm yurt genelinde olduğu gibi Rize'nin Ardeşen İlçesinde de anma programı düzenlendi.

Ardeşen'deki anma törenleri İlçe Kaymakamlık önünde Atatürk anıtına çelenklerin sunumu ile başladı. çelenklerin ardından 09.05 ile 09.07 arasında iki dakika sirenlerin çalınması ile Ata'ya olan saygı gösterildi.

Çelenk sunma töreninin ardından anma programı;  Ardeşen İlçe Belediye Kültür Merkezi Konferans salonunda devam etti. Burada saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar, Atatürk'ün hayatı ile ilgili slayt sunumu, anasınıfı öğrencilerinin Atatürk Çocukları adlı gösterisi, oratoryo, Ata'ya ağıt, şiir dinletisi, zeybek gösterisi, 10 Kasım Atatürk gösterisi, Atatürk resmi oluşturma ve ödül töreni düzenlendi.