KAÇKARBİR Olağan Meclis Toplantısını Yaptı

KAÇKARBİR Bölge İtfaiyesinin Olağan Meclis Toplantısına katılan belediye başkanları üyesi oldukları kurumun tam teşekküllü olarak bölgeye hizmet verdiği için memnuniyetlerini dile getirdiler.

KAÇKARBİR Bölge İtfaiyesi Ardeşen, Fındıklı, Arhavi, Hopa, Çamlıhemşin, Pazar, Hemşin ve Tunca belediyelerinin yanı sıra Rize İl Özel İdaresinin de destekleriyle kurulmuş bir kurum.

KAÇKARBİR Bölge İtfaiyesi; yangın, trafik kazaları, yüksek bina ve yerlerdeki kazazedelere ulaşım, ilk yardım, söndürme, soğutma ve benzeri tüm müdahaleler için özel donanımlı, Öncü Araç,  İlk Müdahale aracı, Çok amaçlı araç, Arazoz VE 42m lik merdivene sahip bir itfaiye aracına sahip.

Toplantının ana gündem maddeleri şöyle:

1-Personel alımı.

2-5393 sayılı Belediye kanununun diğer kuruluşlarla ilişkileri düzenleyen 57.maddesine istinaden Kaçkar İtfaiye Birliği ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında ortak hizmet protokolü yapmak için Birlik Başkanı Hakan Gültekin’e yetki verilmesi.

3-İtfaiye hizmet binasının yanına ek bina yapılması.

4-Üyelik aidatları.

5-Kaçkar İtfaiye Birliği ile Afat arasında ortak çalışma.

KAÇKARBİR Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Gültekin yapılan olağan meclis toplantısı sonrası; “Tam teşekküllü bir şekilde hizmet veren ve bir yılını dolduran; 8 üye belediye ve Rize İl özel idaremiz ile birlikte kurduğumuz KAÇKARBİR Bölge itfaiyemizin meclis toplantısı için değerli başkanlarımla bir araya geldik. Gündemimizde olan; KAÇKARBİR ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında ortak hizmet protokolü için yetki verilmesi, Personel alımı, ek bina inşaatı, aidatlar ve Rize İl Afat Müdürlüğü ile yürütülecek olan çalışmalarla ilgili kararların alındığı toplantımızı tamamladık. Alınan kararların İlçemize ve bölgemize hayırlı olsun.” Diye konuştu.