Ardeşen Vakfı İlçe İçin Önemli Kararlar Aldı

Ardeşen Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı, tanışma ve kaynaşma toplantısında bir araya gelerek ilçe ve Ardeşen’li öğrenciler için geleceğe dair önemli kararlar aldı.

Ardeşen’de yapılan toplantıya Çevre Eski Bakanı ve Çaykur genel müdürü İmdat Sütlüoğlu, Vakıf Başkanı Hakan Gültekin, Vakıf üyeleri, Ardeşen’li İş adamları, oda başkanları ve STK’ların temsilcileri katıldı.

Ardeşen Gurme restoranda yapılan toplantıda Vakıf adına önemli kararlar imza atıldı.

Toplantıda Ardeşen Vakfının hedefleri hakkında konuşan Başkan Gültekin; Vakfın öncelikli hedefinin eğitim öldüğünün altını çizdi. 73 üye ile yola çıkan Ardeşen Vakfı gelinen bu süreçte yeni üye ve destekçilere her daim kapılarının açık olduğunu, toplanan aidat ve bağışlarla Vakıf için öncelikle gelir getirecek bir mülk alınması gerektiğini ifade etti.

Vakıf tarafından verilecek öğrenci bursları ile ilgilide konuşan Gültekin şunları söyledi; Ardeşen Vakfımızın üyelerimizden seçilen bir burs komisyonu oluşturduk, bu komisyon burs veren farklı vakıfların öğrenciden istediği kriterleri değerlendirerek yönetime ve üyelere sunacak, bizler de oluşan bu şartlar doğrultusunda burs alacak öğrencilerimizi değerlendireceğiz.

Öte yandan, Vakfımız için gelir getirecek İstanbul’da bir mülk edilmek için çalışma yürütmekteyiz, içerisinde düğü salonu, yurt, misafir hane, oto park ve benzeri tesislerinde barınacağı bir kompleks düşünüyoruz.

Bu süreçte Vakıf üyelerimizle yapılan bu istişare olumlu sonuçlandı, şimdide siz değerli iş adamlarımızı bu ve öğrenci burslarıyla ilgili gönül birliği yapmaya davet ediyoruz.Diye konuştu.

Ardeşn için atılan bu önemli oluşumun içinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz sözlerine şöyle devam etti; Eğitim odaklı Vakıflar her daim güzel işlerinde öncüsü olmuştur, ilçemizde bağış ve hayır işi olarak yapılan Mesut Karaoğlu Okulumuz var ben isterim ki bu tür okulların çoğalması, ilçemizde birçok önemli ve zengin iş adamlarımız mevcut ve onların isimlerinin bu şekilde yaşatılmasına ön ayak olmamış gerekir. Ardeşen Vakfımız ilçemize hayırlı olsun, güzel de işler yapacağına hemfikiriz. İlçemizde eğitim ve getireceği sorumluluklar çok önemli özellikle eğitimi hedef alan bir Vakfımızın siz değerli iş adamlarından aldığı destekle güzel işlerin hayata geçeceği de aşikârdır.

Bu gece bu toplantıda bulunan her kesin Vakfımıza mutlaka destekler olacaktır, çünkü amaç geleceğimizin mimarları olan çocuklarımız, öğrencilerimizdir, bu anlamda bizlere de düşen görevlerde her daim Vakfımızın yanında olacağız. Diye konuştu.

Çevre Eski Bakanı ve Çaykur genel müdürü İmdat Sütlüoğlu; Yapılan işin ne derece hayrlı bir iş olduğuna dikkat çekerek, Vakıf üyelerini ve bu işe destek veren herkesi kutlayarak söze başladı.

Sütlüoğlu: Ardeşen için çok önemli bir aşamanın başladığına dikkat çekerek, Bugün burada Ardeşen’in önemli iş adamları böyle hayırlı bir iş için bir araya geldiyse önemli bir yol kat edilmiştir, unutulmamalıdır ki bir sıfırdan büyüktür, Ardeşen Vakfı Kurucularını tebrik ederim, en iyi yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Bu anlamda görüyorum ki Ardeşen bu işin üstesinden gelecektir. Bizlerde elimizden gelen her türlü desteği vermekle yükümlü olmalıyız, geleceğimizin teminatı ve mimarları olan çocuklarımıza verilecek olan burs onların okuyup kendilerini geliştirmelerine de destek olacaktır, ancak burs konusu çok önemli bir konu olmasından ötürü komisyonun burs kriterleri ve burs alacak olan öğrenci konularında çok hassas olmalıdırlar.

Bu akşam burada toplanan kalabalığın heyecanı bu işin ne derece hayırlı olduğuna ve ilerleyeceğine işarettir. Diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan misafirlere bağış veya yardımla ilgili taahhüt dosyalar dağıtıldı.