Ardeşen'de Türk Süsleme Sergisi

Rize Gençlik Merkezi ve Ardeşen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün organizasyonluğunda geleneksel Türk süsleme sanatlarından Tezhip, Hüsn-ü Hat, Katı ve Ebru sanatı örneklerinin yer aldığı serginin açılışı Ardeşende Görücüye çıktı.

Rize merkez ve Ardeşen ilçemizde sergilenen 100 eserin yer aldığı serginin açılışı sonrası İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz ve Belediye Başkanı Hakan Gültekin Ebru Sanatını ilk kez denemelerine rağmen finalde ortaya çıkan eserler davetlilerce alkışlanarak puanlandı.

Rize Gençlik Merkezi kursiyerlerince yapılan eserlerin sahnelendiği sergi Ardeşen ileçsine özel getirilerek ilçe protokolunun katılımıyla açılışı gerçekleştirildi.

Konuklar birbirinden farklı temalarla işlenen Türk süsleme sanatlarından Tezhip, Hüsn-ü Hat, Katı ve Ebru sanatı eserlerinden oluşan sergiyi büyük bir hayranlıkla gezdi.