Ardeşen’de Anlamlı 15 Temmuz Programı

Tüm yurt genelinde olduğu gibi Rize’nin Ardeşen İlçesinde de 15 Temmuz Milli İrade, Şehitleri anma ve Gaziler günü olarak bir dizi etkinlik tertip edildi. Bu kapsamda Rize Valiliği, Ardeşen İlçe Kaymakamlığı ve Ardeşen İlçe Belediye Başkanlığınca bir program düzenlendi

Ardeşen Belediye Kültür Merkezi Konferans salonunda düzenlenen programa Gençlik ve Spor Eski Bakanı 27. Dönem Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Ardeşen İlçe Kaymakamı Emrah yılmaz, Ardeşen İlçe Belediye Başkanı Hakan Gültekin, RTEÜ İktisadi ve İdare Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Kızıltan, İl Genel meclisi Başkan Vekili Zekeriya Bozkan, İlçe Devlet Erkanı, Daire Müdürleri, Oda Başkanları, AK Parti Ardeşen İlçe Başkanı Avni Kahya, MHP Ardeşen İlçe Başkanı Serkan Esirgemez,  STK temsilcileri, Muhtarlar Denek Başkanı Maksut Çırakoğlu, Şehit yakınları, gaziler, din görevlileri, Okul Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması ve ardından Merkez cami müezzini Mehmet Gülten’in Kur-an tilaveti ile başladı. Sırası ile günün anlam ve önemine ilişkin Ardeşen İMKB Okulundan Ali Salih Döne ve Ravza Sena Moral, Necip Fazıl Kısakürek İ.H.O.O 5. Sınıf Öğrencilerinden Enes Daylanoğlu 30 Kurşun Şiiri, 6. Sınıf Öğrencisi Elif Ünal Şehit Tahtında Rabbe Gülümser İlahisi ve 6. Sınıf Öğrencisi Kemercan Yüksel Önce Vatan Millet Türküsü, Hakan Buçan ve Ardeşen Belediye Meclis Üyelerinden Yunus Önkibar birer şiir okudu. Şiirlerin ardından protokol Konuşmaları, AK Parti İlçe Başkanı Avni Kahya, İlçe Belediye Başkanı Hakan Gültekin, ilçe kaymakamı Emrah Yılmaz tarafından yapıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin slayt, video gösterileri. Yemek İkramı. Kur-an Tilaveti Yasin-i Şerif ilçe müftülüğünden din görevlisi Mehmet Gülten ve Ümit Bülbül akabinde Dua için İlçe Müftüsü Mustafa Koç mikrofon aldı.

Ardeşen İlçesindeki program gece 00.13 te İlçe Müftülüğüne bağlı tüm camilerde sela okunması ile son buldu.

Başkan Gültekin düzenlenen programla ilgili şunları kaydetti Bundan tam iki yıl önce fetö terör örgütünün ve yandaşlarının hain bir kalkışmaya gereken cevabı laikiyle veren aziz Türk Milleti bugün kurtuluş savaşının şanlı destanını yeniden yazmanın haklı gururu ile yurdun dört bir yanında meydanları yeniden doldurdu. Dosta güven düşmana korku salarcasına binlerce vatan perver hep bir ağızdan tekbir getirerek Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Devlet ve Tek Millet diyerek şanlı Türk Bayrağını dün olduğu gibi bugünde elinden düşürmedi. Ülke genelinde yapılan programların yanı sıra güzel ilçemiz Ardeşen’imizde de bir dizi etkinlik düzenledik. Hava muhalefeti nedeniyle Belediyemiz Kültür Merkezi Konferans salonunda tertiplediğimiz 15 Temmuz Milli birlik ve Şehitleri anma günü programımıza iştirak eden tüm konuklarımıza ve demokrasi nöbetimizde bizimle birlikte gece yarılarına kadar bizi yanlız brakmayan,okunan selaları tüm Ardeşenlilerle ayakta dinleyip gelenleri tek tek tebrik eden Gençlik ve Spor Eski Bakanım, AK Parti 27. Dönem Rize Millet Vekilimiz Osman Aşkın BAK Bey başta olmakla birlikte İlçe Kaymakamıma, Daire amirlerime, belediye Meclis üyelerime,siyasi parti başkanlarıma, il yönetim kurul üyeme ,il genel meclis üyelerime,oda başkanlarıma, STK temsilcilerime, Muhtarlar dernek başkanım ve tüm muhtarlarıma, Din görevlilerimize, okul müdürlerime, hasseten uzaktan ve yakından bu anlamlı programımıza iştirak eden hanımefendilere, beyefendilere ve program içeriğinde emeği olan bize duygu dolu anları yaşatan özellikle öğrenci kardeşlerime teşekkür ederim.