Yağışlı
Yağışlı

Alanya’da Yapılan Yöresel Tatlar Yarışmanın Birincisi Ardeşen

Osmanlı Saray mutfağı dahil eski zamanlardan günümüze kadar gelen yemeklerin yer aldığı yarışma, renkli görüntüleriyle izleyicilere güzel anlar yaşattı. Yıllardır pişirilmeyen yemekler bu yarışmada sunum ve lezzetleriyle tekrar hatırlandı. Ev hanımları, anneanne ve babaannelerinden öğrendikleri yemekleri Alanya Yöresel Yemekleri Kategorisi’nde aslına uygun olarak tekrar hazırlayıp sundu.

ÇOK SAYIDA LEZZET YARIŞTI

Mutfak Mirası Alanya çatısı altında yöresel yemeklerin tanıtılması ve korunması hedeflenen Yöresel Ev Yemekleri Kategorisi bugün öğleden sonra yapıldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in eşi Yıldız Yücel, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, MHP Kadın Kolları Başkanı Sevim Bulut, Meclis Üyeleri Emine Çalış, Nefise Develioğlu, Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen ve profesyonel şeflerden oluşan jüri üyeleri, 50 ev hanımının hazırladığı birbirinden lezzetli yemek ve tatlılara puan verdi.

Organizasyonu muhteşem bulan jüri üyeleri, bazı yemekleri ilk defa tattıklarını belirttiler.

YEMEK VE TATLI ÇEŞİTLERİ YARIŞTIAlanya Belediyesi ve Altın Kepçe Aşçılar Derneği iş birliğiyle düzenlenen ‘7. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışmasında Ardeşen 1. Oldu.

ÇOK SAYIDA LEZZET YARIŞTI

YEMEK VE TATLI ÇEŞİTLERİ YARIŞTI