15 Temmuz Kahramanına Ziyaret

15 Temmuz gecesi darbecilerle çarpışan 6 komutandan biri olan ve ‘Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası ile ödüllendirilen Ardeşen'li Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu'na Ardeşen heyetinden özel ziyaret.

Balyoz kumpası dolayısıyla hapis yatan, darbe girişimi sırasında Plan ve Prensipler Başkanı olan Bursa Garnizon ve Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu gece boyunca Jandarma Genel Komutanlığı’nda darbeci askerlerle çatışmıştı.

Darbeci Kurmay Yarbay Süleyman Karaca’nın darbe girişimi gecesi karargâhtaki personele “Şu andan itibaren Jandarma Genel Komutanı benim” demesi üzerine, Kurmay Albay Nurettin Alkan devreye girmiş ve kendisine engel olmaya çalışmıştı. Alkan, bir yüzbaşının silahından çıkan kurşunla kolundan vurulmuştu. Bu sırada Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu tabancayı almak için hamle yapmış, darbeciler Hacıoğlu’nu rehin almıştı.

Çevre Eski Bakanı Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Ardeşen belediye Başkanı Hakan Gültekin, Fındıklı Özel İdare Müdürü Dursun Yaşaroğlu ve Fındıklılı İş Adamı ve Ardeşen Vakfı Üyesi Ali Rıza Şişman; Feto’nun kumpasıyla balyozdan 3 sene hapis yatıp salı verilen, devletin iyadei itibarla Tuğgeneral olan, 15 Temmuzda yaşanan kalkışmada Genelkurmay'da sabaha kadar hainlerle çatışan, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu’nu makamında ziyaret etti.